יועצת הנקה: תפקידה מהלידה ועד לגמילה מההנקה

הימים והשבועות הראשונים של הנקה הם מאתגרים לכל אישה. פצעים, בעיות היצמדות ולא פעם גם קושי לבצע תהליך של גמילה מהנקה. בשל כך, תפקידה של יועצת ההנקה הוא חיוני לכל אישה – החל מהלידה ועד לגמילה.

יועצת הנקה: קבלת מענה ותמיכה החל מגיל לידה ועד לגמילה

הנקה היא חוויה נפלאה לא רק לתינוק אלא גם לאם. חשוב להבין כי הנקה היא תהליך שצריך לקבל באהבה, הבנה וסבלנות. ככל שמגיעים יותר מוכנים, כך ההנקה יותר זורמת ואף קלה יותר. ההמלצה הגורפת היא להתחיל את תהליך ההנקה כמה שיותר מוקדם, ואם אפשר כבר מיד לאחר הלידה. עם זאת, לא מעט נשים נתקלות בקשיים בתהליך ההתקנה ובהתאם לכך חוות קשת של רגשות – החל מתסכול ועד לחוסר יכולת תפקודי ורגשי להניק את התינוק, גם אם יש חלב. תפקידה של יועצת ההנקה הוא להדריך ולסייע לך בתהליך, החל מהשלבים הראשונים ועד לתהליך הגמילה תוך שימת דגש על מתן כלים ומיומנות לך כאם מניקה. את יועצת ההנקה ניתן לפגוש כבר בבית החולים, בטיפת חלב או באופן פרטי. יועצת הנקה עוברת תהליך הכשרה ארוך ומקיף שנועד לסייע לאימהות, ולכן חשוב להבין כי תפקידה הוא משמעותי מאוד בעבורך ובעבור הרך הנולד.

סיוע לטובת גמילה הדרגתית

נשים רבות מחליטות להמשיך את ההנקה גם עד גילאים גדולים יותר, ולעיתים עד גיל 3 או 4. עם זאת, מגיע השלב שבו צריך לגמול את הילד מהנקה – בין אם על רקע הגיל או לעיתים על רקע קושי מהותי בהנקה שנובע כתוצאה מפצעים או כאבים בזמן התהליך עצמו. במדריך הבא תוכלי לקבל את כל המידע לגבי גמילה מהנקה ומעבר לבקבוק, וזאת בכדי לבצע שינוי הדרגתי הן בעבור התינוק וכמובן בעבורך. לא מעט נשים מדווחות על קושי לשחרר את התינוק מהנקה או לחילופין על תחושה של דיכאון ולכן התפקיד של היועצת הוא לתמוך בתהליך בייחוד בשלבים הקריטיים הללו.

תפקיד משמעותי בהכנה לקראת הנקה

הכנה להנקה מאפשרת לך להגיע עם ידע לקראת רגע ההנקה. לעיתים, רף הציפיות שלך כמו גם מהסביבה לגבי התהליך עצמו עשוי לגרום למפח נפש וללחץ שמשפיע גם על קצב ייצור החלב. תפקידה של יועצת הנקה הוא להנחות אותך עוד בתקופת ההיריון. שימי לב כי רוב הנשים מתחילות לייצר חלב אם כבר מהשבוע ה-16 להיריון ועל כן באמצעות הדרכה פרטנית או קבוצתית מצד יועצת הנקה תוכלי לקבל את הכלים והמיומנות לצורך ביסוס הנקה מלאה או חלקית. יחד עם זאת, צריך לקחת בחשבון כי פצעים, גוש או ייצור חלב מועט הם חלק מהאתגרים ועל כן חלק מהותי מהתפקיד של היועצת הוא להנגיש את המידע, לסייע ואף לתמוך בך מבחינה רגשית. תפקידה מגיע לידי ביטוי גם בתהליך של הנקת פגים, וזאת בשל העובדה כי מדובר בהנקה ייחודית. עוד בבית החולים יועצת ההנקה מידידת את התינוק עם השד כמו גם בוחנת סנכרון לגבי מציצה ושאיבה, ועל כן תפקידה הוא לתמוך ולבחון את התקדמות ההנקה עד להגעה למשקל תקין.

כיצד לבחור יועצת הנקה?

במידה והחלטת לפגוש יועצת הנקה באופן פרטי, רצוי לקבל המלצות מנשים שעברו את התהליך ויכולות לשפוך אור על המיומנות, מקצועיות וכמובן היחס האישי. הנקה הוא תהליך אינטימי מאוד שדורש המון סבלנות ועל כן יועצת הנקה מהמגזר הפרטי כמו גם מהציבורי צריכה להיות מכילה אך במקביל גם מקצועית לכל אורך הדרך. לסיכום, זכרי כי את לא לבד ולמעשה באמצעות המיומנות והכלים אותם תוכלי לקבל היכולת שלך להגשים את המטרות שלך כאמא אך גם לספק לילד שלך את המזון המזין והבריא ביותר – חלב אם.

סגירת תפריט
נגישות