פינוי מושכר: כל מה שחשוב לדעת!

פינוי מושכר הנו מצב שכלל אינו אמור לקרות, אך עדיין המציאות מלמדת שלא פעם מתגלגלים לידי כך, ולו כי הדיירים מחליטים להישאר בדירה גם לאחר שהחוזה נגמר. מדוע זה קורה? המציאות מוכיחה שאין זה כה פשוט להוציא בכוח אדם מדירה, ואפילו להחליף מנעול (בדירה ששייכת לכם) אינו אפשרי. גם אתם התגלגלתם למצב מאתגר מעין זה? יש כמה דברים שעליכם לדעת – מתחילים:

למראית עין

מצד אחד החוק בא לטובת המשכיר ומצד שני הוא מגן על השוכר. שנרחיב? מידע על פינוי שוכר מסביר שאם השוכר מפר באופן יסודי את הסכם השכירות, למשל משחית את הנכס, הרי שניתן לסיים באופן מידי את החוזה – לדרוש מהשוכר להתפנות. מצד שני, בתי המשפט קבע שהמשכיר אינו יכול לפנות על דעת עצמו את השוכר, ואם משלבים כוח בעת הפינוי, הרי שהמשכיר עשוי להידרש לשלם לשוכר פיצויים בגין תקיפה. אי לכך בין אם השוכר אינו משלם שכ"ד ובין אם השוכר מסב נזק ממשי לנכס, יש לדעת כיצד מתנהלים – כיצד גם מיישרים קו עם החוק וגם זוכים בקצת צדק.

תביעה לפינוי מושכר

כיצד נכון להתנהל? ראשית צריך להבין שלא ניתן לנתק חשמל, לפנות חפצים בכוח או להחליף מנעול, אלא הדרך החוקית היא להגיש תביעה מסודרת בבית המשפט. על מנת לייעל מהלך מעין זה על התובע להעניק לתביעה את הכותרת הבאה: "תביעה לפינוי מושכר". רק כך מתאפשר לדרוש פיצוי שנוגע להליך הפינוי, וזאת מבלי לנגוע בהיתכנות העתידית לדרוש פיצויים נוספים.

זירוז הליכים

בעבר הליך משפטי בתחום היה לוקח כמה חודשים טובים, אך כיום אפשרי לזרז את ההליך באמצעות הגשת סך המסמכים שנוגעים לתביעה – כולל תצהיר עדות ראשי. בנוסף, עקב הסחבת הידועה, נקבע שבית המשפט מחויב לקבוע דיון ראשוני עד כשלושה ימים ממועד הגשת התביעה, כך שההליך הרבה יותר מהיר וצודק מבעבר.

מערבים עו"ד

על המשכיר להפנים שברגע שמתברר שעומד מולו שוכר בעייתי, הדבר הראשון שעליו לעשות זה לפנות לעו"ד שמתמחה בתחום – אל עו"ד מקרקעין. כמו כן, חשוב לדעת שלרוב נהוג להגיע עם השוכר להסכם, אך אם לאחר ההסכם השוכר עדיין אינו משלם שכ"ד, הרי שרק אז אפשרי לנקוט מולו בהליכי פינוי. כמו כן, תיקון 35 לחוק קובע שאפשרי לבצע פינוי מזורז – פינוי שנועד למזער נזק כלכלי באמצעות "פינוי בתוך זמן סביר".

חשוב לדעת

התנהלות מקצועית ומסודרת קריטית מבחינת האינטרסים של המשכיר. כמו כן, טעות לחשוב שניתן להסתדר ללא מעורבות של עו"ד, וזאת כי ברוב המקרים הנזק הכלכלי שנובע מחוסר תשלום שכ"ד עולה על הוצאות בית המשפט. הגעתם לידי פינוי? אינכם אמורים להיות מעורבים, אלא עו"ד שנעזר בקבלני הוצאה לפועל צריך לפקח על כך – בהצלחה!

סגירת תפריט
נגישות