שוקולד מריר, חלב, לבן ומיוחד – המדריך המקיף לסוגי שוקולד

אוהבים שוקולד? אבל איזה שוקולד? יש כל כך הרבה סוגים. מריר, חלב, לבן, ממולא בקרמל ובאגוזים ואפילו שוקולד ורוד! יודעים מה גורם לכל ההבדלים האלה בין השוקולדים? ולמה לכל אחד מהם צבע שונה כל כך? לפניכם כל המידע המקיף על שוקולד.

שוקולד מריר

מאפיינים עיקריים של שוקולד מריר

שוקולד מריר הוא אחד מסוגי השוקולד הפופולריים והאהובים ביותר. לרוב הוא מכיל מעל 70% פולי קקאו, מה שמעניק לו טעם עשיר ועמוק. שוקולד מריר מאופיין בצבע חום כהה, מרקם חלק ומבריק וטעם מריר עם נימה מתקתקה עדינה. העדר תוספת של חלב או שומן מאפשר לטעמי הקקאו הטהורים לבלוט.

יתרונות בריאותיים של שוקולד מריר

יש האומרים ששוקולד מריר עשוי להועיל לבריאות. הוא מכיל נוגדי חמצון רבים כמו פלבנואידים, שיכולים להפחית דלקות ולשפר את בריאות הלב. צריכה מתונה של שוקולד מריר עשויה להוריד לחץ דם ולהפחית ברגישות לאינסולין. כמו כן, השוקולד המריר מכיל פחות סוכר וקלוריות מאשר סוגים אחרים של שוקולד ולכן הוא עדיף.

שוקולד חלב

הרכב וטעמי שוקולד חלב

שוקולד חלב מיוצר על ידי הוספת אבקת חלב או חלב מרוכז לשוקולד. התוצאה היא שוקולד בעל טעם מתוק ועשיר יותר ומרקם קרמי. כמות פולי הקקאו בשוקולד חלב נמוכה יותר, בדרך כלל סביב 30%-40%, ולכן הטעם שלו עדין יותר בהשוואה לשוקולד מריר. מגוון טעמים ותוספות כמו וניל, קרמל או אגוזים יכולים לשדרג עוד יותר את חוויית הטעם.

הפופולריות של שוקולד חלב

שוקולד חלב הוא אחד מסוגי השוקולד הנמכרים ביותר בעולם. הטעם המתוק והנגיש שלו הופך אותו למועדף על ילדים ומבוגרים כאחד. סוגים רבים של ממתקים, חטיפים ומאפים מכילים שוקולד חלב, והוא זמין כמעט בכל חנות מזון. הוא כל כך פופולרי עד שגם טבעונים מכינים אותו עם תחליפי חלב כדי להגיע כמעט לאותו טעם מדהים. השילוב של שוקולד עם חלב מעורר בנו תחושת נוסטלגיה ונחמה, ולכן שוקולד חלב נותר פופולרי לאורך שנים.

 

 

שוקולד לבן

ההבדלים בין שוקולד לבן לסוגים אחרים

למרות ששוקולד לבן עשוי מחמאת קקאו, הוא נחשב לשונה משוקולד מריר או חלב, כי הוא אינו מכיל פולי קקאו בכלל. שוקולד לבן מורכב בעיקר מחמאת קקאו, סוכר וחלב, מה שמקנה לו צבע שנהב בהיר וטעם מתוק וחמאתי. המרקם שלו דומה לשוקולד רגיל, אך הטעם שונה בתכלית, ללא ניחוחות הקקאו האופייניים.

שימושים קולינריים לשוקולד לבן

שוקולד לבן משמש למגוון מטרות באפייה ובקונדיטוריה. הטעם העדין והצבע הבהיר שלו הופכים אותו למושלם לצביעה ועיטור של קינוחים. שוקולד לבן נהדר בשילוב עם פירות, במיוחד פירות הדר, שהחמיצות שלהם מאזנת את המתיקות. אפשר גם להשתמש בו כדי להכין ציפוי לבן לעוגה, עוגיות או אפילו גלידה. בשביל לטעום שוקולד לבן מעולה ומיוחד, מומלץ להצטרף לסדנת שוקולד פרטית וחווייתית. זוהי חוויה בלתי נשכחת למי שאוהב שוקולד באמת על כל גווניו!

סוגי שוקולד מיוחדים

שוקולד רובי

שוקולד רובי הוא תגלית חדשה יחסית בעולם השוקולד. הוא עשוי מפולי קקאו מיוחדים בצבע ורוד טבעי, ללא שימוש בצבעי מאכל או טעמים מלאכותיים. לשוקולד הרובי יש טעם פירותי ייחודי, עם נימות של פטל, דובדבן ודומדמניות. המרקם שלו חלק ועדין, והצבע הוורוד המרהיב הופך אותו למושך במיוחד. שוקולד רובי מצוין לשילוב בקינוחים ובממתקים אחרים.

שוקולד עם מילויים ותוספות

עולם השוקולד מלא באינסוף אפשרויות של מילויים ותוספות, המעשירים את הטעם והמרקם. לא סתם כולם משתגעים על שוקולד. אפשר למצוא שוקולדים עם מילוי של אגוזים, פירות יבשים וטריים, קרמים, ריבות, מרציפן ועוד. שילובים אלה יוצרים הרמוניה של טעמים וחוויה חדשה בכל ביס.

לסיכום

ללא ספק, עולם השוקולד מרתק ומגוון. באמצעות מינונים שונים של פולי קקאו והבדלים קטנים, נוצרו טעמים שונים כל כך. לכל שוקולד צבע ויתרונות אחרים. בין אם אתם אוהבים שוקולד מריר, חלב או לבן, עם תוספות או בטעמו הטהור – השוקולד הוא לגמרי המאכל המנצח שילווה אותנו עוד שנים ארוכות.

 

 

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות