עושים בדיקה: מה הוא הר הכסף?

אומנם כסף לא גדל על העצים, אך יש הר אחד שבו עשויים לחכות לכם סכומים משמעותיים. מהו אם כן הר הכסף, האם הוא רלוונטי גם עבורכם, כיצד ניתן להיעזר בו ומה כדאי לדעת בנושא? ובכן, אם גם אתם נתקלתם במונח "הר הכסף" ותהיתם במה מדובר, מוזמנים ליישר קו. מוזמנים להכיר מנוע חיפוש מטעם משרד האוצר שמסייע להבין אלו חסכונות פנסיוניים, פיקדונות רדומים וחשבונות בנק ששייכים לכם נמצאים ברקע מבלי שתהיו מודעים. האומנם? מוזר עד כמה שזה עשוי להישמע, בעוד שאנשים משווים מחיר של גביע קוטג' ומודעים היטב למינוס בבנק, כאשר זה נוגע לסכומים משמעותיים ששייכים להם, הם פשוט נוטים לשכוח מכך וחבל.

שירות חשוב מטעם משרד האוצר

ידוע שהמדינה יודעת לדרוש כספים, אך שמדובר בהחזרים, על האזרחים להיות ערניים. עם זאת, במקרה זה הר הכסף בא לקראת כולנו, כך שרק נותר לנצל זאת. מדובר בשירות של משרד האוצר. השירות ניתן בחינם ופתוח בפני כולם. כך למשל מאוד ייתכן ששכחתם מחסכון מסוים, מקרן השתלמות שאינה פעילה, מחשבון שאינו פעיל וכדומה. מכאן שבין אם קרוב משפחה נפטר ומבקשים להבין מה בדיוק הוא השאיר אחריו ובין אם לא מאופסים לגבי תכניות חיסכון שיש לכם ברקע, בהחלט מדובר בכלי יעיל שמסייע להתאפס כלכלית.

סקפטיים אך חכמים

אנשים רבים מחפשים דרכים לחסוך בהוצאות ולבדוק אילו כספים או החזרים מגיעים להם מטעם החוק. מבקשים לבחון אלו כספים שאינכם מודעים אליהם מחכים בשקט מעבר לפינה? פשוט נכנסים לאתר, מזדהים באמצעות מספר תעודת זהות (ובאמצעות מגוון נתונים אישיים שנשארים חשאיים) ועורכים בדיקה. באופן שכזה ניתן למצוא קופת גמל, קרן פנסיה, קרן השתלמות, פוליסות ביטוח חיים וכדומה. חושבים שזה מוזר שאתם שחוסכים בקפדנות כל שקל אינכם מודעים למקור כספי ששייך לכם? ובכן רבים מופתעים לטובה. רבים לא מודעים לקרן השתלמות שמקום העבודה שבו עבדו לפני כמה שנים פתח עבורם. רבים שוכחים שלא סגרו חשבון בנק ישן שלא היה בו יותר מדי. רבים לא מודעים לפיקדונות מתחדשים (או לפיקדונות קצרי מועד שלא נפרעו) וכדומה. המסקנה היא שגם אם אתם סקפטיים, שווה למצוא 5 דקות ולהריץ בירור נוח ומהיר.

 

 

מהו השלב הבא?

חשוב להבהיר מראש שהר הכסף אומנם מסייע לקבל מידע לגבי חשבונות נשכחים, אך אינו מציין כמה כסף קיים בכל אפיק. כך למשל ניתן לגלות שישנה פוליסת ביטוח בחברת הראל, או שקיים חשבון פנסיוני בבנק לאומי (כולל חשבון בנק), אך אם מבקשים להבין איזה סכום מחכה, יש להעלות הילוך. השלב הבא הוא לפנות לחברת הביטוח או לבנק המצוין, ולהמשיך עם הבירור.

מעל לגיל 70? הסיכויים גדלים!

בעוד שלא מעט אנשים צעירים מגלים מגוון סכומים נשכחים, הרי כשמדובר בסכומים שנוגעים לאנשים שנפטרו, או לאנשים מבוגרים, הסיכויים למצוא סכומים משמעותיים נהיים הרבה יותר גבוהים. הסיבה לכך היא שרבים מאנשים ששייכים לדור הקודם מתקשים להתמצא באמצעים טכנולוגיים (כפי שהר הכסף מציע), כך שהם עשויים יותר לשכוח ואף אולי פחות מבינים בכל מה שנוגע לקרנות, ביטוחים וכדומה.

ללא בירוקרטיה וללא תשלום

נציין שהר הכסף הוא כאן עבור כולם. מדובר בשירות מדהים מטעם משרד האוצר, כך שרק צריך כמה דקות פנויות מול המסך. ללא בירוקרטיה, ללא טפסים, ללא תורים ואפילו ללא תשלום. הכי פשוט ויעיל שיכול להיות. מצאתם סכומים ששייכים לקרוב משפחה שהלך לעולמו, או חשבון בנק ישן? בנקודה זו תידרשו להבין מהו הצעד הבא, אך כאמור מדובר בצרות של עשירים.

לסיכום,

אנו ממליצים כי מדי 3 שנים תכנסו לאתר ולבחון מה בדיוק קיים ברקע. זוהי דרך יעילה לשמור על התנהלות כלכלית מושכלת, במיוחד בעידן בו רוב ההתנהלות דיגיטלית ופחות מוחשית.

סגירת תפריט
נגישות