להתחתן בזול: מדריך חובה למאורסים

בשנים האחרונות חתונה הפכה לעסק כלכלי, ולא מעט זוגות מתחילים את חייהם המשותפים בחובות או הפסדים. אין ספק שתעשיית החתונות הפכה לקשוחה במיוחד, כשכל זוג מעוניין לחדש, לרגש ולהפוך את האירוע שלו למיוחד – וזה חברים, עולה לא מעט כסף. עם זאת, מסתבר שיש קול שפוי בעולם החתונות ושבהחלט ניתן לתכנן חתונה בזול, ואפילו פחות מהסכומים הממוצעים לחתונה קלאסית. איך עושים זאת? הנה מדריך מקיף שכל זוג מאורס חייב לקרוא.

שנתחיל בדברים הבסיסיים?

ובכן הדבר היקר ביותר באירוע שלכם הוא האולם, ולכן ידוע שאירועים שמתקיימים בעונות פחות פופולאריות יהיו זולים יותר. כך למשל תוכלו לחסוך לא מעט כסף אם תבחרו באירוע חורף. כמו כן, גם ליום בשבוע יש משמעות וגם למיקום האולם, משמע אם תתחתנו באמצע שבוע ואם תבחרו באולם שממוקם בפריפריה, תוכלו לחסוך בעלויות.

יש קופונים לחתונות!

לא הרבה יודעים, אבל בהחלט ניתן למצוא קופונים ושוברי הנחה לחתונות. מבקשים דוגמאות?

  • באתר "מתחתנים למען מתחתנים" תוכלו למצוא קופונים די שווים. בנובמבר 2019 למשל, היו לא מעט מבצעים לקראת ה WHITE FRIDAY (כלומר מבצעי בלאק פריידי ששמם שודרג על מנת שיתאים לקונספט החתונות). ובאופן כללי תוכלו למצוא באתר בעמודי ההטבות והמבצעים שלל קופונים ושוברי הנחה לספקים מתחומים שונים.
  • באתר של "כלות אורבניות" מתפרסם מידי חודש מאמר עם שלל הטבות שתקפות לאותו החודש (כלומר, יש לסגור עם הספק באותו החודש, אך ההטבה תקפה לפרק זמן ארוך יותר). בין ההטבות תמצאו לא מעט הנחות בקרב ספקים מוכרים ומפורסמים, כך שזה בהחלט שווה בדיקה.
  • בסוכות ובפסח מתקיימים בדרך כלל ירידים שונים, שם ניתן לקבל הצעות מחיר אטרקטיביות לספקי החתונה השונים.

באמצעות קופונים ושוברי הנחה, תוכלו להוזיל עלויות, לסגור עם ספקים מפורסמים בעלות נמוכה יותר וליהנות מהטבות ייחודיות. שווה, לא?

בואו נדבר על שמלת הכלה

מחירי שמלות הכלה בישראל הם ללא ספק מחירים גבוהים, כשכיום ניתן למצוא שמלות מעל 10,000 ₪. עם זאת, יש לא מעט מעצבות שתופרות שמלות חדשות למכירה במחירים אטרקטיביים יותר של 4,000 ₪. נכון, זה בהחלט יותר זול, והשמלה נשארת לאחר האירוע אצל הכלה, כך שהיא יכולה למכור אותה ולהחזיר מעט מהעלויות, אך יש כלות שגם שמלות ב4,000 ₪ יהיו יקרות עבורן. מה עושים? הנה כמה אפשרויות:

חתונה זולה

שמלת כלה אונליין

נכון, זה אולי קצת מפחיד להזמין את שמלת הכלה דרך האינטרנט, אך כיום יש קבוצות פייסבוק ייעודיות שמסייעות לכלות למצוא אתרים ומוכרים אמינים. המחירים זולים יותר באופן ניכר, ואם יש צורך בתיקונים, תמיד ניתן לפנות לתופרת מקצועית. למעשה, רכישת שמלה אונליין, הכוללת תיקונים אצל תופרת מקצועית עשויה לעלות 1,000-1,500 ₪ בממוצע.

חנויות ובוטיקים

לא חייבים להגיע לסטודיו של מעצב מוכר או לסלון כלות מפואר, זאת בשל העובדה שתוכלו למצוא שמלות כלה נהדרות גם בחנויות ובבוטיקים שונים.

  • ביפו ישנה חנות בשם Liah, שם ניתן למצוא שמלות כלה במחירים זולים (ואפילו פחות מ1,000 ₪). אמנם לא מדובר בחנות ייעודית לשמלות כלה, ולכן המגוון מוגבל, אך בהחלט שווה להגיע לחנות ולהתרשם מהדגמים הקיימים.
  • בבוטיק שמלות הכלה של "רוח נשית" תוכלו למצוא שמלות יד שניה של מעצבים מוכרים (כמו דרור קונטנטו, גליה להב, אלון ליבנה ועוד) במחירים של עד 3,000 ₪.
  • בסטודיו blushאפשר למצוא שמלות כלה נהדרות, במחירים אטרקטיביים במיוחד, וכן – גם בפחות מ1,000 ₪.

שמלת יד שנייה

ברחבי הרשת יש לא מעט נשים שמוכרות את שמלות הכלה שלהן בחצי מהמחיר המקורי. כיום יש כמה וכמה קבוצות פייסבוק ייעודיות לכלות, שכן שם מתפרסמות מידי יום שמלות כלה מרהיבות וייחודיות במחירים שווים לכל כיס.

נקדיש עוד כמה מילים בנוגע להינומה, שכן ניתן להשאיל הינומה מחברה שהתחתנה או לרכוש בד בנחלת בנימין (או ברשת) בכמה שקלים ולתפור את ההינומה האידיאלית ביותר. מה שכן, זה לא אמור להיות כרוך בעלויות גבוהות.

וחליפת החתן?

לא מעט חתנים רוכשים חליפות חתן במחירים די גבוהים, אך בהחלט ניתן למצוא חליפות זולות, איכותיות ומרשימות. אין צורך להגיע לחנויות או בוטיקים גדולים, אלא שתוכלו למצוא את חליפת החתן האידיאלית גם בקניון או בחנויות לבגדי גברים, כשהמחירים יכולים להסתכם בכמה מאות שקלים בלבד.

להתחתן בזול

פרטים קטנים, חיסכון גדול!

מלבד כל הדברים שצוינו מעלה, יש עוד שלל דרכים לחסוך בעלויות על דברים שמאורסים רבים אפילו לא חושבים עליהם. ריכזנו בעבורכם כמה טיפים חשובים שכדאי ורצוי להכיר:

צילום האירוע

אם תפנו לספקים בתחום הצילום, סביר להניח שתקבלו הצעת מחיר לחבילת צילום שכוללת לא מעט דברים שייתכן שאינם נחוצים לכם. מה עושים? מגדירים מראש מה הם הדברים שאתם חייבים באירוע, ורק אז פונים אל הספקים ומבקשים רק את הדברים הספציפיים הללו. אם תוותרו על אלבומים והגדלות למשל, תוכלו לחסוך לפחות עוד 2,500 ₪. אגב, אלבומים ניתן לעשות באופן עצמאי, במחירים הרבה יותר זולים מאשר דרך חברת הצילום.

הזמנות

במקום להדפיס הזמנות לכל האורחים, כדאי להדפיס הזמנות רק לאורחים שחשוב להם לקבל מכם הזמנה פיזית. סביר להניח שרוב האורחים יעדיפו שתשלחו להם הזמנה דיגיטלית. עוד דבר שחשוב לציין זה שיש תוכנות חינמיות לעיצוב הזמנות, כך שאפילו אין צורך לפנות למעצבים מקצועיים, אלא לעצב באופן עצמאי, ולהדפיס כמה יחידות בבית דפוס (הדפסה שעלותה כמה שקלים בודדים).

אישורי הגעה

למרות שמדובר במוצר שעלותו אינה גבוהה מידי, עדיין החיסכון עשוי להיות משמעותי. אם תבחרו לעשות אישורי הגעה דרך "וואלה מזל טוב", תוכלו לשלוח אישורים ל200 מוזמנים בחינם. חוץ מזה, תוכלו ליצור מסמך בגוגל פורמס, ולשלוח למוזמנים דרך הווצאפ. אם יש לכם מעט מוזמנים, תוכלו לבצע את אישורי ההגעה בעצמכם או לבקש מחברים טובים שיסייעו לכם.

רכישה מזוגות שהתחתנו

לא מעט זוגות נותרים לאחר החתונה עם מגוון רחב של דברים שנותרו להם, החל מקישוטים, דרך מתנות לאורחים, ועד לאלכוהול. חשוב לציין שיש לכך קבוצות ייעודיות בפייסבוק, כמו קבוצת "נשאר לנו מהחתונה".

עיצוב האולם

עיצוב האולם עשוי לעלות לא מעט, כשהמחירים הממוצעים הם 3,000 ₪ – 7,000 ₪, תלוי באולם כמובן ובעיצוב המבוקש. דעו, שניתן לחסוך בעלויות אם רק תעשו את העיצוב באופן עצמאי. באינטרנט תמצאו שלל אלמנטים במחירים זולים, כך שתוכלו לעצב את האירוע בסגנון DIY, וכן – ניתן גם לעצב את החופה לבד.

תשלומים נלווים

קחו בחשבון שאם בחרתם בחתונה דרך הרבנות, יש לשלם בסוף האירוע טיפ לרב ואת עלויות הנסיעות. כמו כן, אל תשכחו שהטיפים לספקים ולמלצרים בסוף האירוע יכולים להגיע לסכומים די גבוהים, ולכן יש לקחת אותם בחשבון בתכנון התקציב.

כפי שניתן לראות יש לא מעט דרכים לחסוך בעלויות החתונה, כך שאין צורך לשלם סכומים מופרזים כדי להתחתן, ובהחלט ניתן להתחתן בזול. מזל טוב!

סגירת תפריט
נגישות